Almere Zaken – Bureau Tromp

Lean Management Trainingen van Bureau Tromp vergroten kansen op de arbeidsmarkt bij deelnemers Participatiefabriek

Een aantal werkzoekenden verbonden aan de Participatiefabriek, een werkervaringstraject van de Schoor, heeft de mogelijkheid gekregen om een Lean Six Sigma Training te volgen bij Bureau Tromp en kan hun kansen op de arbeidsmarkt hierdoor aanzienlijk vergroten.

Bureau Tromp is gespecialiseerd in trainingen en consultancy op het gebied van Lean Management & Lean Six Sigma. Lean richt zich op het verhogen van het rendement van een organisatie door het verbeteren van de bedrijfsprocessen.

De Participatiefabriek richt zich voornamelijk op de groep 45-plussers die moeilijk aansluiting vindt op de betaalde arbeidsmarkt, ondanks het feit dat de arbeidsmarkt weer aantrekt. Elke deelnemer levert met zijn of haar talenten een eigen bijdrage aan het traject en krijgt in ruil daarvoor professionele ondersteuning bij het zoeken naar een betaalde baan. In de vorm van de beproefde werkwijze leermeester-gezel gaan deelnemers aan de slag met wijk- en stadsactiviteiten die passen bij hun interesses en talenten. Helaas is vaak het volgen van een passende opleiding bijna onmogelijk zonder inkomen. Bureau Tromp geeft aan trots te zijn op de samenwerking met de Participatiefabriek. “wij zijn blij op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan een maatschappelijk probleem dat veel mensen raakt”. Beide partijen zien dat de samenwerking vruchten afwerpt en zijn van plan om deze in de toekomst te continueren. Meerdere deelnemers die een Lean Six Sigma training bij Bureau Tromp hebben afgerond hebben inmiddels een betaalde baan gevonden. 

Meer informatie is te vinden op https://www.departicipatiefabriek.nl

Meer informatie over Bureau Tromp vindt u op https://bureautromp.nl/