In de media

Podcastserie In Almere

13 mei 2022

De Schoor heeft een schrijver, onderzoeker en podcastmaker Eelco Visser gevraagd Almere te gaan ontdekken. In 10 afleveringen van exact 20 minuten en 21 seconden, rondom belangrijke maatschappelijke thema’s en als nieuwsgierige buitenstaander. Wat is Almere voor een stad? Wie wonen er? Hoe gaat het er aan toe in de wijken? Hoe bouwen inwoners, professionals en organisaties samen aan deze jonge en snel groeiende stad? Je hoort het in… In Almere.

In aflevering 9 staat het thema Leren en Werken centraal. Daarin naast aandacht voor Learn2Work (begeleiding van jongeren) ook aandacht voor de projecten Moms4Moms (begeleiding alleenstaande moeders) en #Perspectief (begeleiding gedupeerden van de toeslagaffaire).

 

Luister hier!

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann

5 juli 2021

Presentator Jörgen Raymann gaat in gesprek met Almeerders en professionals over alles wat met vaccineren te maken heeft.

 

Bekijk hier de aflevering!


ik-krijg-ervaring-en-en-netwerk
Ron de Ruiter, oud deelnemer van De Participatiefabriek

13 augustus 2019

Ron de Ruijter, voormalig deelnemer van ‘De Participatiefabriek’, krijgt een straatnaambord als eerbetoon! 

De Floriade BV. meldt dat het bord als eerbetoon is neergezet voor Ron de Ruijter, de huismeester van de Floriade BV. Hij speelde een grote rol in de verhuizing van de BV. van de Duikschool naar het voormalige pand van Haddock. Het bord heeft geen precedentwerking voor de verdere naamgeving op de Floriade.

 

Lees hier meer

December 2019

De Schoor, Welzijn in Almere in 30 portretten

Tilja Muizelaar, werkzaam als jobcoach bij zowel De Participatiefabriek als bij Learn2Work, voelt zich als een vis in het water bij De Schoor. Zij begeleid en ondersteunt o.a. 45+ deelnemers en jongeren vanuit hun intrinsieke motivatie naar de arbeidsmarkt. Lees hier de verhalen van Tilja en Murad, een van de deelnemers van De Participatiefabriek.

Bekijk hier alle portretten

27 november 2019

De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van De Schoor in samenwerking met de gemeente Almere
dat werkzoekende 45+ers en statushouders naar betaald werk begeleidt. Onlangs is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op werkbezoek geweest met jobcoaches en beleidsambtenaren uit het land. Hier kunt u het verslag van het ministerie van dit bezoek aan De Participatiefabriek lezen.

Lees hier meer

Artikel Jeroen Deben Facebook - 23 november 2018

23 november 2018

Ervaringsverhaal Jeroen Deben, Fractie-assistent PvdA Almere

De Participatiefabriek is op bezoek geweest bij de Almeerse PvdA-fractie en wethouder Jerzy Soetekouw. Fractie-assistent Jeroen Deben heeft daarna meegedraaid op onze locatie ’t Kardoes. Hij heeft hiervan een impressie gedeeld op zijn facebook-pagina. 

Lees hier meer

 

Artikel Almere Deze Week - 17 oktober 2018

17 oktober 2018

Bij het bezoek van Tweede Kamerlid Bente Becker en de Almeerse VVD-fractie was ook Almere DEZE WEEK aanwezig.  Onze aanpak m.b.t. statushouders en integratie is daarbij uitgebreid besproken.

Omdat in de politiek beslissingen worden genomen over deze onderwerpen is het belangrijk om de lokale en landelijke politiek te informeren over de dagelijkse praktijk van een werkervaringsproject als het onze. Daar is nu een mooi artikel over verschenen in de krant.

Lees hier meer

Persbericht Almere Deze Week – 30 mei 2018

30 mei 2018

De Participatiefabriek zoekt vrijwilligers voor begeleiding werkzoekenden

ALMERE – Ben jij een professional in-between-jobs, zzp’er, gepensioneerd, of zoek je een mooie uitdaging naast je werk? Kom dan donderdagavond 7 juni naar De Participatiefabriek. En ontdek wat jij met jouw talenten kunt doen. De Participatiefabriek is op zoek naar leermeesters, trainers en (taal)coaches.

Lees hier meer

jos van der lelie
Artikel Volkskrant 25 mei 2018 - Informaticadeskundige en oud-wiskundeleraar Jos van der Lelie geeft bhv-instructie brand blussen. Foto Marcel van den Bergh/de Volkskrant

25 mei 2018

REPORTAGE WERKLOOSHEID

In Almere zijn ouderen weer fluitend aan het werk

Met extra budget en speciale klantmanagers 45plus heeft Almere ruim 150 oudere werklozen aan het werk geholpen. Als tapasmaker, bhv-instructeur of met een eigen bedrijf. Succesfactoren? Persoonlijke aandacht en actieve begeleiding. 

 

Lees hier meer

Artikel 22 mei 2018 - Almere Deze Week - Even lekker uitzakken is er meestal niet bij voor Ron de Ruijter. “Ik maak vaak dagen van tien uur." (Foto: Almere DEZE WEEK)

22 mei 2018

Ron de Ruijter, gastheer Floriade BV 

Door Robert Mienstra

FLORIADE – Wie in de voormalige duikschool de Floriade bezoekt, loopt grote kans met een gulle lach ontvangen te worden door Ron de Ruijter. Hij werkt inmiddels een jaar voor de Floriade BV, zichtbaar, maar “ook vaak onzichtbaar als stille kracht op de achtergrond”, zoals hij zelf zegt. 

Lees hier meer

Persbericht Almere Deze Week 26 februari 2018 - Studenten verdiepen zich voor én na de hoorcolleges zelfstandig in de leerstof. (Foto: Studio Fred Rotgans / foto Rinus Lettinck)

26 februari 2018

Werkzoekende 45-plusser terug in collegebanken

STAD – Hogeschool Windesheim Flevoland opent de collegedeuren voor 45-plussers die deelnemen aan het werkervaringstraject van de Participatiefabriek. Werkzoekenden kunnen op de hogeschool hoorcolleges volgen en kennis opdoen die past bij het ontwikkelingstraject dat zij volgen om (weer) aan een betaalde baan te komen.  Studenten verdiepen zij zich voor én na de hoorcolleges zelfstandig in de leerstof.

Lees hier meer

Persbericht Almere Zaken nr.02 - 2018 - Froukje de Jonge (foto aangeleverd)

februari 2018

Persbericht Almere Zaken

Froukje de Jonge: Twee jaar geleden zette de gemeente samen met het UWV in Almere alle zeilen bij om 45-plussers met een bijstand- of WW-uitkering naar werk te begeleiden. Van de 295 deelnemers hebben 154 mensen (52%) betaald werk gevonden. In 2015 slaagde nog slechts 14% van de 45-plussers daarin.

Lees hier meer

Persbericht Almere Zaken nr.02 - 2018 (Bureau Tromp)

februari 2018

Lean Management Trainingen van Bureau Tromp vergroten kansen op de arbeidsmarkt bij deelnemers Participatiefabriek

Een aantal werkzoekenden verbonden aan de Participatiefabriek, een werkervaringstraject van de Schoor, heeft de mogelijkheid gekregen om een Lean Six Sigma Training te volgen bij Bureau Tromp en kan hun kansen op de arbeidsmarkt hierdoor aanzienlijk vergroten.

Lees hier meer