Vacature Individueel begeleider / Coach

‘’Ben jij sociaal, maak jij makkelijk contact en wil jij meer ervaring opdoen in het coachen en begeleiden van statushouders? Dan is dit de perfecte stageplek voor jou!’’

De Participatiefabriek
De Participatiefabriek begeleidt werkzoekenden met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt uit Almere bij het maken van concrete stappen naar een betaalde baan. Het terugvinden van de eigen waarde door het (her)ontdekken van het eigen talent is daarbij het uitgangspunt.

Onze belangrijkste doelgroepen zijn 45-plussers (locatie Boegbeeld) en mensen met een taalachterstand/statushouders (locatie Kardoes). Deze stagevacature is specifiek gericht op de locatie Kardoes, waar wij begeleiding bieden aan statushouders.

Functieomschrijving
Als Individueel Begeleider ben je betrokken tijdens het gehele traject. Je biedt begeleiding en ondersteuning in de persoonlijke ontwikkeling van de statushouder. Je helpt met het inventariseren van eigen kwaliteiten en valkuilen en voert motiverende gesprekken. Jij bent het eerste aanspreekpunt, luistert, inventariseert en verwijst zo nodig door naar sociale partners in de stad.

Vind jij het leuk om naast individuele begeleiding ook training te geven? Dat kan! Wij zijn altijd op zoek naar interessante input voor trainingen of themadagen, deze kunnen door jouzelf opgezet en uitgevoerd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om (wijk)gerichte activiteiten op te zetten voor- en samen met onze deelnemers.

Vaardigheden & functie eisen:

• Student Social Work of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
• Coachen en motiveren
• Goed kunnen luisteren
• Affiniteit met de doelgroep
• Inlevingsvermogen
• Structuur kunnen bieden