Vacature – taalcoach De Participatiefabriek

Functie omschrijving:

De Participatiefabriek is een arbeidsmarktgericht project van De Schoor, in samenwerking met de gemeente Almere.
Zelfredzame werkzoekenden (leermeesters) begeleiden kwetsbare werkzoekenden (gezellen) in een zelfstandig functionerend sociaal bedrijf. In samenspraak met bewoners zetten zij activiteiten in en om buurtontmoetingscentra op.
De Participatiefabriek zoekt een taalcoach die in staat is om groepen anderstaligen te trainen en coachen om hun Nederlandse taal te verbeteren, met name spreekvaardigheid. Als coach zorg je voor het verbeteren van de spreekvaardigheid van de deelnemers aan het project, waarbij je op coachende wijze inspeelt op de individuele leerbehoeften.

Ben jij “between jobs” en/of heb je nog tijd als taalcoach beschikbaar en wil jij je werkervaring op peil houden? Dan is dit je kans!

Vaardigheden:
● Het overbrengen van kennis
● Kennis van de NL taal (ervaring niet vereist)
● Coachen
● Motiveren
● Inlevingsvermogen
● Teamplayer

Voor onze taalcoaches is een methodiek beschikbaar die we gebruiken binnen de Participatiefabriek. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering en intervisie.

N.B. Kandidaten die op zoek zijn naar betaald werk passen bij uitstek bij dit project. Bemiddeling naar werk behoort tot de mogelijkheden.

Contactgegevens De Participatiefabriek:
Buurt Ontmoetingscentrum ‘t Kardoes
J.G. Suurhoffstraat 45, 1314 NR Almere

Uren per week: 4-8 uur
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Het betreft hier een vacature op vrijwillige basis!