Artikel Facebook Jeroen Deben

De Participatiefabriek is op bezoek geweest bij de Almeerse PvdA-fractie en wethouder Jerzy Soetekouw. Ze waren benieuwd naar onze speerpunten en wat zij als fractie voor ons zouden kunnen betekenen. Ze waren erg onder de indruk van ons project en de ontwikkelingen daarin. Dat heeft zelfs geresulteerd in een meedraai-dag van de fractie-assistent Jeroen Deben op onze locatie ’t Kardoes. Lees hieronder zijn impressie:

🌹 Vorige week had de PvdA Almere een delegatie van de Participatiefabriek op bezoek. Dit was zo informatief en inspirerend dat ik meteen een afspraak heb gemaakt voor een praktijkbezoek.

Dinsdag heb ik een ochtend meegedraaid bij de Participatiefabriek. Handen uit de mouwen dus. Ik was op het project voor statushouders of vluchtelingen, een van de ‘prioritaire doelgroepen’. Ik kwam er snel achter dat dat niet heel veel uitmaakt. Iedereen is namelijk welkom op de participatiefabriek.

Wat een enorm fijne en laagdrempelige sfeer. Ik kwam meekijken en werd meteen geaccepteerd als deelnemer.

Wat ze allemaal doen bij de participatiefabriek leest u terug op www.departicipatiefabriek.nl

Ik heb deelgenomen aan het plenaire deel, dat is wanneer de deelnemers binnen komen. Met leuke losmaak oefeningen. Sinterklaas was het thema en zo is er altijd wel wat actueels om te bespreken en de Nederlandse taal te oefenen.

Na de start heb ik mee mogen doen bij de conversatieles, supercool en mooi om te zien wat mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen allemaal durven.

Na de conversatieles op naar de deskundigheidsbevordering waar mij fijntjes werd uitgelegd hoe je als begeleider aan de slag gaat om deelnemers naar werk te begeleiden; hoe zit de arbeidsmarkt in elkaar; waar liggen de kansen en hoe zet je mensen in hun kracht.

De participatiefabriek functioneert met ongeveer 3,5 fte betaalde krachten en een behoorlijke schil aan vrijwilligers. Heel mooi dat dit kan in Almere. Ik vind hier ook wat van. Ik zie vrijwilligers, die zelf werkzoekend zijn nuttig werk doen waar ik van vind dat ze eigenlijk beloond zou moeten worden met een normaal salaris.

Gisteren op de politieke markt benoemde wethouder Jerzy Soetekouw dat alle vrijwilligers in Almere een waarde vertegenwoordigen van 1 miljard euro.

Dat is iets om eens goed op je te laten inwerken. Ik heb grote bewondering voor deze Almeerders die zich belangeloos zo inzetten voor de stad en haar inwoners.

Veel dank aan Nancy, Edwin, Ineke, de deelnemers en de vrijwilligers.

PvdA Almere, #raad036, #Almere , #deschoor, #participatiefabriek , Participatiefabriek

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹